MUSLIMSKE MENN

De av dere som henger med meg eller kjenner meg er veldig kjent med mine rants her og der, enten det er mellom oss, Instagram eller noen andre sosiale medier plattform. Jeg ville helt ærlig ikke skrive om dette siden det er så sensitivt tema, men hvis jeg ikke gjør det så vil jeg nok angre en eller annen dag. Andre grunnen var at det er allerede mange andre muslimske damer som har snakket om det allerede, men det ser ut som jeg også må ta en del av det toget og spred budskapet fordi menn kan aldri forstå noe de første 13276 gangene uansett. Trist eller hva?

Jeg forstår veldig godt at folk har en rett til å kommentere deres følelser angående mine personlige valg, mer spesifikt min ”religiøsitet” og hva jeg har delt ut på nettet. Er ikke en jente med mange followers, men en ting jeg vet er at stilen/hijab måten min får mer oppmerksomhet enn det egentlig skal få. Vanligvis får jeg DM på Instagram hvor de fleste gir deres negative meninger og når jeg svarer tilbake så sier de ”du ber om det,hvem ba deg ha åpen profil” eller ”hvis du ikke klarer å håndtere litt kritikk, så ikke legg deg helt der ute.” Forventer du at jeg skal ta imot motbydelige meldinger og ikke gjøre noe med det? Uh hell no. Sånt pleide å påvirke meg før, men med tiden har jeg klart å overse det negative og heller tenke på det positive. Og det hjelper jo.

                                          

Det som virkelig provoserer meg er ikke kommentarer om hvordan jeg kler meg ut eller bruker hijaben min på, men hvem det kommer fra. De fleste av meldingene kommer fra MUSLIMSKE MENN. Hvorfor? HVORFOR? Hvorfor menn? Man skulle tro at de var opptatte med å forsørge familien sin, ta vare på barna eller fokusere på jobben sin, men istedenfor så sitter de hjemme søker opp hvilken neste muslimsk dame de kan kritisere. De bruker halve dagen sin på å kommentere på hvordan damer kan praktisere islam bedre hvis du kledde ut sånn og ikke sånn, men lite vet de at de damene de søker opp tjener mer enn dem og hadde ikke brydd seg mindre. Vil ikke så mye inn akkurat dette, men tenk dere hvis broren min eller faren min var så interessert i hvordan en annen blogger kledde seg på and he went out of his way to address it to that woman, og det på en offentlig plattform! Don’t get me wrong, there are many men out there who doesn’t give two shits. Men det er ikke mange.

Og for alle de naive jentene ute på sosiale medier, ikke bli lurt av menn som bruker positive eksempler eller at tonene deres ”feels like home” og det faktum at de kommer fra a good place. Hvem tror dere at dere er? Hvem prøver du å lure? Hvorfor forandrer de til gudelig figur like bruh har du split personality or something damn. En annen måte de manipulerer på er at de gir deg fine kommentarer her og der som om vi trenger bekreftelse fra en random muslimsk kar. GET THE FUCK OUT OF HERE. Som om din historie om ”du pleide å være en dårlig muslim, men etter å ha studert islam og gått på den blåe moskeen regelmessig så har det forandret meg til det bedre” skal hjelpe meg. Det hjalp deg? Okei, bra for deg. Hold det til deg selv. Tror du ikke jeg har kunnskap om islam? Tror du ikke jeg vet hva som er rett og galt? Tror du du er mitt siste håp? Tror du at vi er “tapt” og vi trenger veiledning, eller at vi aldri har studert islam oss selv?

                                            

Damer, dette innlegget er for dere og spesielt for de yngre jentene som leser dette og følger meg. Det er kjempe lett å tro på en ”religiøs person,” spesielt hvis det er en ung kar som gikk fra å være en ”en dårlig muslim” til en forandret kar meg ”gode” intensjoner. IKKE TRO PÅ DEM. Tro meg, de fleste av dem har ikke halve kunnskapen om islam. Deres måte høres kanskje positivt ut, men bak det hele så vil det være det vil alltid være en underliggende tone av misogyni og aggresjon eller følelse av makt. Noen ganger bare budskapet selv tolkes om muslimske kvinner er rundt lillefingeren til en mann og det at vi stadig trenger validering av dem. BARE VIT AT DU IKKE TRENGER DET. DU HAR DIN EGEN HJERNE. BRUK DET.

                                           

8 kommentarer

Siste innlegg