MY TOP TEN KOREAN DRAMA!

Jeg har vært obsessed med koreanske serier i nå 3 år og har sett på MANGE! Med mange så mener jeg at det er på det nivået at det kan bli sett som usunt ahahah! Here are my top ten korean drama;

10. The Heirs!

Dette var kanskje den første serien jeg noen gang så på. Hovedkarakteren er spilt av Lee Min Ho, Park Shin-hye og Kim Woo-Bin. Denne serien handler om en gruppe rike, privilegerte videregående studenter som er i ferd med å overta sine familiers forretnings imperier, overvinne vanskeligheter og vokse opp. 

Kim Tan (Lee Min-ho) er en arving til et stort koreansk konglomerat kalt Jeguk Group. Han ble eksilert til USA av sin bror Kim Won (Choi Jin-hyuk), som forsøker å ta kontroll over familiebransjen. Mens i USA møter han Cha Eun-sang (Park Shin-hye), som dro dit for å se etter søsteren hennes. Til tross for at han er forlovet med Yoo Rachel (Kim Ji-won), blir en kameramann, Kim Tan, snart forelsket i Eun-sang. Når Kim Tan vender tilbake til Korea, vendte sin tidligere beste venn fjende Choi Young-do (Kim Woo-bin) begynner å plukke på Eun-sang for å irritere Tan. Spenning skjer når Young-do også blir forelsket i Eun-sang, og Kim Tan er tvunget til å velge mellom ansvar for å forfølge familiebedriften eller kjærligheten.

                                      

9. Boys Over Flowers

Hovedkarakterene er spilt av Ku Hye-sun, Lee Min-ho, Kim Hyun-joong, Kim Bum, Kim Joon and Kim So-eun. Denne serien handler om en vanlig jente som blir ”kastet” i livet til en arrogant rik gutt og hans venner, og er basert på den japanske shojo mangaserien Boys Over Flowers. 

Shinhwa Group er vist å være en av Sørkoreas største konglomerater og ledes av den strengt arrogante Kang Hee-soo. Hennes sønn Gu Jun-pyo (Lee Min-ho) er leder av F4, den mest populære og kraftige guttegruppen på den prestisjetunge Shinhwa High School. Yoon Ji-hoo (Kim Hyun-Joong), Yi-Jung og Song Woo-bin – Gu Jun-pyo sine venner og rike arvinger i seg selv – er alle medlemmer av gruppen. Geum Jan-di familien driver en renseri og bor i et lite hjem med foreldrene Geum Il-bong og Na Gong-joo, og hennes yngre bror Geum Kang-san.

Umiddelbart, misliker Geum Jan-di sine rike klassekamerater og er disgusted av besettelsen rundt F4-guttene. På grunn av hennes sterke mindset så står hun opp til Gu Jun-pyo og dette gjør at han faller for henne.

                                            

8. W

Spilles av Lee Jong-suk og Han Hyo-joo og handler om sammenstøtet mellom “to verdener”: den virkelige verden og en fantasiverden i en webtoone, hvor tittelen på TV-serien ble tatt fra. 

Mellomrommet mellom de to verdener er stengt som Seong-Moos datter og bosatt kardiororakirurg Oh Yeon-joo (Han Hyo-joo) blir trukket inn i webtoonverdenen og oppmuntrer til en rekke gale hendelser.

Webtoon World of W er en omtrentlig kopi av den virkelige verden Sør-Korea og hovedstaden Seoul. Oppføring til webtoon-verdenen skjer gjennom Seong-moo’s magiske nettbrett, eller ved en oppfordring fra webtoonverdenen eller fra Ws hovedperson Kang Chul (Lee Jong-suk). Hver gang det skjer en hendelse som Oh Yeon-joo er med på så blir det automatisk til en ny kapittel i webtoonen. Med dette får karakterene i webtoonen en sjanse til å vite om livet hans og hvordan han kan forandre den. 

                                     

7. Kill me, heal me

Spilles av Ji Sung, Hwang Jung-eum, Park Seo-joon, Oh Min-suk og Kim Yoo-ri. Serien inkorporerer dissosiativ identitets forstyrrelse og barnemishandlings elementer som sentrale temaer.

Cha Do Hyun (Ji Sung) er en tredje generasjons bedriftsleder som utviklet dissosiativ identitetsforstyrrelse (tidligere kjent som flere personlighetsforstyrrelser) i etterkant av flere livstruende traumatiske hendelser. Han forsøker å gjenvinne kontroll over sitt liv ved hjelp av Oh Ri Jin (Hwang Jung-eum), en førsteårig psykiatrisk bosatt som hjelper ham i hemmelighet. Men Ri Jin tvillingebror, Oh Ri On (Park Seo-joon), er en forfatter som er fast bestemt på å avdekke de rike skruppelløse livene og begynner å følge Do Hyun rundt. Kan Hyun ta kontroll over sin tilstand før en av hans syv personligheter tar kontroll over ham i stedet?

                                                                                   

6. Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo 

Under en total solformørkelse blir en 25 år gammel kvinne fra 21. århundre, Go Ha-jin (Lee Ji-eun), transportert tilbake i tid til Goryeo-dynastiet. Hun våkner opp i år 941, i Hae Soos kropp og der, hun møter de mange kongelige prinsene i den herskende Wang-familien. Hun blir forelsket i den blide og varme 8. prinsen Wang Wook (Kang Ha-neul), og senere Wang So (Lee Joon-gi), den fryktelige 4-prinsen som gjemmer ansiktet bak en maske og får den nedsettende etiketten ” ulvhund. ” I mellomtiden opplever rivalisering og politikk blant prinsene, i en kamp for tronen, da Hae Soo finner seg uforvarende fanget mellom alt.

                                                                                         

5. descendants of the sun

Spilles av Song Joong-ki, Song Hye-kyo, Jin Goo og Kim Ji-won.

Yoo Si-jin (Song Joong-ki) er kapteinen til en Sørkoreansk Special Forces-enhet. Han og hans venn Sergeant Major Seo Dae-young (Jin Goo) er off-duty når de oppdager en ung mann, Kim Gi-bum (Kim Min-seok), stjeler en motorsykkel og griper ham. Tyven er skadet under sin fangst og sendes derfor til sykehuset. Dae-Young innser at mobiltelefonen ble stjålet av tyven og går til sykehuset sammen med Si-jin for å hente sin mobiltelefon. I beredskapsrommet møter Si-jin for første gang Dr. Kang Mo-yeon (Song Hye-kyo), og blir umiddelbart tiltrukket av henne. 

Si-jin og Mo-yeon begynner å gå ut, men på grunn av Si-jins spesialstyrker hemmelige jobber, blir deres stevnemøter ofte avbrutt halvveis. Si-jin mottar hans ordre å bli utplassert på et fredsbevarende oppdrag i Urk (dagens dag: Irak). Når Si-jin returnerer og møter Mo-yeon igjen, snakker de om deres syn på livet og innser hvor forskjellig de er. Si-jin, som soldat, dreper for å beskytte liv mens Mo-yeon, som lege, ærer ed og prøver å redde liv. På grunn av denne forskjellen i synspunkter på livet, er de enige om delvise måter. Dae-ung, derimot, står overfor et dilemma om å fortsette sitt forhold til Myung-ju eller risikere å bli tvunget ut av hæren av Myung-jus far for å bryte regler. 

                                                                                      

4. healer

Spiller av min favoritt Ji Chang-wook, Park Min-young og Yoo Ji-tae. 

En tiår gammel hendelse med en gruppe på fem venner som kjørte en ulovlig prodemokrati kringkastingstasjon i Den femte republikken i Sør-Korea, samler tre forskjellige mennesker – en ulovlig “nattkurer” med kodenavnet “Healer” (Ji Chang-wook ) som har toppkonkurranseferdigheter, en reporter fra et nybegynt tabloid-nyhetsnettsted (Park Min-Young), og en berømt journalist på en stor kringkastingsstasjon (Yoo Ji-tae). I forsøk på å avdekke sannheten fra 1992-hendelsen, blir de til virkelige, ærlige journalister, mens de håndterer konflikten mellom sannhet og skjebne.

                                     

3. goblin

Spilles av Gong Yoo, Kim Go-eun, Lee Dong-wook, Yoo In-na og Yook Sung-jae. 

Kim Shin (Gong Yoo) er en goblin og beskytter av sjeler. Han er utleier og grim reaper (Lee Dong-wook), som er ansvarlig for å ta avdøde sjeler. Han ønsker å avslutte sitt utødelige liv, Shin har vært på utkikk etter sin menneskelige brud, den eneste personen som kan avslutte sitt liv. I mellomtiden er Ji Eun-tak (Kim Go-eun) en videregående student som fortsatt er optimistisk, til tross for tragediene og vanskelighetene hun har opplevd i livet hennes. Hun innkaller goblin ved en tilfeldighet, og gjennom ulike møter ender opp med å bli forelsket i ham. Sunny (Yoo In-na) er en kyllingrestaurant eier, hvis skjønnhet er ubestridelig. Disse fire personers liv tok en rekke vendinger når de blandet seg sammen.

                                      

2. School 2017

Spilles av Kim Se-jeong, Kim Jung-hyun, Jang Dong-yoon, HanSun-hwa og Han Joo-wan. 

Fortellingen følger en klasse av videregående studenter som forsøker å overvinne stresset av å bli rangert av deres eksamenskarakterer, og står overfor vanskelighetene for å være tenåring i et klasse system. Den sentrale hovedpersonen er Ra Eun-ho (Kim Se-jeong), en munter og snillhjertet 18-årig som drømmer om å være en kunstner på nettet, men er opptatt av søken etter en mystisk bekymring i skolen, kjent som ‘Student X’. Når hun blir anklaget for å være Student X, blir drømmen om å gå til universitetet for å studere kunst, utsatt for utvisning. Hyun Tae Woon (Kim Jung Hyun) er sønn av skolens direktør som nyter sin ungdom, men skjuler dype arr. Song Dae Hwi (Jang Dong Hoon) er en lysende student som er rangert 1. hver gang, men har ikke nok penger til sin drømme universitet.

                                        

1. Strong woman do bong soon

Spilles av Park Bo-ung i tittelrollen som en kvinne med overmenneskelig styrke, med Park Hyung-sik og Ji Soo

Do Bong Soon (Park Bo-young) født med overmenneskelig styrke. Hennes styrke er arvelig og passert bare til kvinnene i familien hennes. Hennes drøm er å lage et videospill med seg selv som hovedpersonen. Hun ønsker desperat å bli en elegant kvinne, som er den ideelle typen av hennes forelskelse, i Guk-doo (Ji Soo), en politimann. Takket være sin styrke får hun jobben til livvakt til en rik arving Ahn Min-hyuk (Park Hyung-sik), konsernsjef for et spillbedrift, Ainsoft. I motsetning til Guk-doo er Min-hyuk en merkelig mann som er leken, litt bortskjemt, har ingen hensyn til regler og misliker politimenn. Han har nylig mottatt anonyme trusler, utpressinger, og har selv blitt stalket ved en anledning.

En dag går en serie av kidnappingssaker i Dobong-dong, og hun er fast bestemt på å få synderen etter at vennen hennes var målrettet. Med hjelp og trening fra Min-hyuk klarer hun å kontrollere sin styrke for å bruke den til gode årsaker. Min-hyuk og Bong-snart finner seg selv og deres forhold vokste til noe mer.

                                                                                          

Dette var mine topp 10 favoritt serier! Hvis dere ikke har sett noen koreanske serier så anbefaler jeg å se på en av disse og dere vil definitivt like det. Hvis dere har noen serier å anbefale meg så er det bare å legge igjen en kommentar på kommentarfeltet! 

 

 

 

3 kommentarer
  1. Anbefaler deg å se på en koreansk serie som heter Monster (50ep) give it a 💥 av alle mine koreansk serie så er den på 1 plass💯

  2. Anbefaler deg å se på monster(50ep) av alle koreanske serier jeg har sett så lenge så er den på første 1💯 Give it a 💥

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg