MENTAL ILLNESS IS REAL + some tips on how to cope with it ❤︎

De fleste av dere har sikkert hørt om Anthony Bourdain som tok selvmord denne uka og de av dere som ikke vet hvem han er så var han en amerikansk kokk, tv-programleder og forfatter. 

                                    

Mens alle snakker om Anthony Bourdain på alle mulige sosiale medier så fant jeg og de fleste ut om en bror i islam som tok selvmord. Han hoppet fra taket til Masjid al-Haram… Meter fra Ka’bah. METER FRA KA’BAH! Vi vet alle hva konsekvensene er for selvmord, men det å gjøre det ved Allahs hus viser bare hvor lei livet han var, hvor mye han gikk gjennom og det at kanskje folk rundt han ikke prøvde hardt nok. Er det slike handlinger som trenges i islam for å kunne vite at mental illness er ekte? Må vi miste flere liv for å ta dette seriøst?

Jeg kan ikke tenke meg hvor ille denne personen måtte ha hatt det. The internal monster he would’ve been battling with for years, men det jeg kan forestille meg er rådene han sikkert fikk. ”Les mer koran, kom deg nærmere Allah, gjør mer dhikr (en islamsk bønn der en setning eller uttrykk for ros gjentas kontinuerlig)” osv. Men det å lese koran uten å forstå hva som står der hjelper deg ikke i det hele tatt. Det vil ikke hjelpe deg med depresjonen din. 

Jeg sier ikke at du ikke skal gjøre noe av det jeg nevnte oppe i det hele tatt, men mens du gjør det så ta så å skaff deg profesjonell hjelp. Dette angår mentaliteten din. Hvis du kan gå til legen på grunn av det fysiske så kan du ta deg en tur til en psykolog for det  mentale. Du kan ikke fungere fysisk hvis ikke det mentale delen av deg er okei. Are you gonna have the same energy if a loved one takes their own life? I don’t think so. 

Hvis du føler du har en dårlig dag, mentally, og bare føler deg nedpå så føler jeg deg and I sympathise. Her er en liste over ting du kan gjøre for å føle deg litt bedre. Prøv noen ut, men hvis du ikke kan så går det også bra; 

 • Stå opp og strekk deg. Ta tiden din og ikke rush det.
 • Plugg mobilen din og pcen din på lader. Høres dumt ut, men fungerer.
 • Ta så å skift klærne og undertøyet du har på deg. 
 • Drikk vann
 • Ta deg en tur på do.
 • Vask ansiktet ditt og ta på en maske.
 • Hvis du har vondt et sted, enten det måtte være hodet eller skuldre så tar du medisin for det. Og hvis du har kutt eller sår så rens det og dekk dem til. 
 • Hvis du kan spise så spiser du, men hvis ikke så puss tennene dine, chew some gum eller bruk munnskyld; Dette vil få deg til å føle deg mer human. 
 • Hvis du ikke har tekstet tilbake en person så gjør du det. Si ifra til dine venner og familie at du har det bra. 
 • Hvis du føler du trenger en liten pause fra skolen eller jobb så sier du ifra. 
 • Skaff deg legetime 
 • Spray litt parfyme i rommet eller puten din 
 • Åpne vinduet iblant 
 • Gi deg selv en kompliment 
 • Skincare routine kan hjelpe 
 • Slutt å følge de folka på insta som du føler irriterer deg med innleggene deres

Disse eksemplene øverst er selvfølgelig optional. Hvis du klarer å gjøre 2 så er du bedre enn meg on my worst days. Og hvis det skulle være noe så dm’ene mine alltid åpen og jeg svarer ALLTID. Love yourself ❤︎ 

YES, I’M SALTY

Jeg hadde ingen intensjoner om å skrive et sånt innlegg, men føler at jeg på en måte må. Dette er IKKE et HAT innlegg hvor jeg skal drive å ”expose”mennesker, men mer en reminder til de som er ”late” eller ikke orker. 

Da jeg først postet et innlegg så fikk jeg et veldig veldig veldig bra respons som jeg ikke forventet, men er KJEMPE takknemlig for. Det fikk meg til å faktisk skriver mer og poste mer. Det første innlegget jeg skrev ( http://southmeetswest.blogg.no/1511043631_kan_en_regnbue_beg_en_feil.html ) fikk over 20 kommentarer innen en time og var delt overalt av alle de jeg kjenner. Jeg takket alle for både å ha lest innlegget og delt innlegget. But was that support you have for me like a one time deal? 

Nå, jeg mener ikke å si at du skal støtte meg på det nivået hvor du ikke tenker på noe annet enn bloggen min. Men det å sakte men sikkert begynne å forsvinne litt etter litt er ikke noe jeg forventet. Hvis du ikke hadde tenkt å støtte meg fra dag en så trengte du ikke så skrive til meg ”Gurl, I got you. Jeg gleder meg til å lese mer og jeg skal for sure dele alle innleggene dine fordi det er det du fortjener.” All den oppmerksomheten jeg fikk fra deg var fake? Or am I just tripping?

Jeg personlig elsker å dele andres verk enten jeg kjenner deg eller ikke fordi jeg vet at hvis bare EN person bestemmer seg for å ta en titt så hjelper det den personens seere eller hva enn det måtte være. Jeg visste ikke at det å bruke 30 sekunder av livet ditt ville forkorte livet ditt.

Alt jeg prøver å si er at vi må begynne å støtte hverandre utenom å være salty eller ”lat.” Ja, hvis du ikke er enig i det jeg skriver så er det selvfølgelig forståelig, men last time I checked you liked my content so where’s the support at babygirl?

Chiao. 

De-motivert.

Har fått noen meldinger her og der hvor folk spør meg ”hvorfor er du ikke aktiv med bloggen din lenger?” And a simple answer would be fordi jeg er de-motivert og prøver å ikke overtenke så mye. Blogg er gøy og det er drømmen min å bli en av de største rosa bloggerne i Norge. men tbh så må jeg tenke på helsen min først. Jeg klarer ikke å poste innlegg som jeg bokstavelig talt har half assed fordi 1. jeg liker ikke meg selv når jeg gjør det og 2. jeg VET jeg kan 100000 ganger bedre. 

                                

Jeg trodde helt ærlig jeg skulle slutte å blogge fordi jeg trodde det var en fase og jeg ikke ville lenger helt til jeg logget meg inn og forstod at jeg faktisk har savnet dette. Jeg skriver dette innlegget her bokstavelig talt etter å ha blitt ferdig med sehri (03:52) fordi jeg bare fikk motivasjon. Vet ikke helt hva jeg skal skrive om siden det er såååå mye jeg vil skrive om. Jeg sier ALLTID legg igjen en kommentar hvis det er noe du vil jeg skal skrive om eller om det måtte være en video but let’s be fucking honest; You don’t really care and that’s ok. I ain’t mad about it. Jeg vet de fleste av dere leser bloggen min og det er jeg veldig takknemlig for. men husk at noen komplimenter her og der kan faktisk hjelpe en person å fortsette å drive med det de elsker. Tar ikke mer enn 5 sekunder. 

                               

Basically, this post is about me telling you guys that jeg er motivert til å skrive mer og lage flere videoer. Istedenfor å legge det bare bloggen min så skal jeg også legge det ut på youtube. Håper dere har en fortsatt fin dag videre og til my fellow muslims lykke til videre med ramadan. Det er vanskelig, but I know we can do it. Yallah, you can go now!