HIJAB JOURNEY (DEL 1)

Halloowww guys, og velkommen tilbake til bloggen min. Long time no blogging? IDK AHAHHAH

Hvorfor jeg ikke har skrevet på lenge er bare fordi jeg er en heftig lat person og ikke noe mer enn det. Skal vi gå rett på sak?

Jeg personlig hadde INGEN intensjon om å skrive om dette siden det er noe personlig, men har fått såpass mange meldinger og kommentarer at det har blitt litt vanskelig å ignorere.

Tenkte å dele dette innlegget opp i 3 deler fordi det er så mye å skrive. La meg starte fra starten; 6 1/2 år ⏮

6 år tilbake så spurte mamma ‘hijab kab pehnana shoro karogi?’ (når tenker du å starte med hijab?) Og jeg svarte ‘pata nahin, kyun?’ (vet ikke, hvorfor?) Mamma:’aap masjid pehen ke jaati ho. Itni piyari lagti ho. Shoro kar lo?’ Og jeg tenkte at det var jo sant å gå med hijab var ikke noe stor forandring siden det var noe jeg brukte hver eneste helg på grunn av moské. Dette skjedde sommeren etter 9. klasse og vi var i Pakistan så det jeg svarte var ‘garmiyon ke baad main pehnana shoro karongi. Vaada!’ (starter med det etter sommeren. Lover!).

Sommeren forsvant, hadde startet i 10. klasse og det var juleferie. Hele familien satt sammen og mamma spurte igjen ‘to phir kab shoro karna hai?’ (så, når starter du med hijab?) jeg så på henne og tenkte ‘shit, hadde glemt det helt.’ Jeg bare lo og sa ‘snart amma.’

Grunnen til at jeg ikke ville starte var fordi jeg hadde allerede prøvd i 8. klasse for en uke og det var noe av det verste jeg hadde opplevd. Kommentarer som ‘nesa hennes er for lang, haka hennes er FOR ute og pluss så bare ser hun styggere ut.’ Disse kommentarene var noe jeg hadde blitt fortalt av en god venninne så jeg visste at det var sant. Det faktum at det kom fra gutter gjorde bare med vondt (Den tiden. Ikke nå.). Du vet når du er 13 eller 14 år gammel og er interessert i gutter og vil bli sett som en pen, søt og nydelig jente, men ender opp med å bli kalt for det motsatte. Så jeg ville ikke starte men visste at jeg måtte en eller annen gang.

Uansett, så den ferien bestemte en venninne av meg å starte med hijab. Jeg fortalte henne at jeg også ville starte men turte ikke. Så sa hun at vi begge kunne starte sammen så vi kunne støtte hverandre. Jeg tenkte det var perfekt og sånn startet min hijab journey.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg