HVORFOR JEG TOK AV HIJABEN (DEL 2)

De av dere som ikke har lest del 1 vil synes dette er litt forvirrende. Ta deg tid til å lese del 1 en HER før du leser dette! ☺️

Grunnen til at jeg skrev om min ‘hijab journey’ er for å vise dere at jeg startet med hijab i en ung alder uten å tenke på framtiden. Med dette mener jeg at ungdomsskole tiden brydde jeg meg ikke om å style hår, sminke eller Klesstil. Så for meg å gå med hijab var helt normalt.

Så gjennom årene jeg begynte å bli eldre så forstod jeg meg mer på klesstil, sminke og hår stil. Den klesstilen jeg ville gå med funket ikke med hijaben, følte sminke min ikke så bra ut med hijab og hår kunne jeg ikke vise uansett. Dette var så frustrerende for meg og dette var en tanke jeg hadde konstant. 24/7.

Det var ikke før 2. videregående jeg startet med turban. Dette var min ‘Escape’ for å kunne style meg bedre uten å vise hår eller hud. Gir det mening?

Så stilen min gikk fra å være ‘dekket’ til dette;Dere kan bedømme for dere selv om dette er ‘dekkende’ eller ikke. Jeg mener at det er det, men jeg vet dere liker å peke ut ting. No shade.

Følte meg komfortabel med å bruke turban enn hijab. Dette er fordi i min mening så liker jeg å ‘dekke’ meg med hijab, men med turban så kunne jeg kle meg litt ut av boksen. Dette er bare min mening så før du begynner angripe meg så les den forrige setningen om igjen.

På grunn av den frustrasjon om å balansere både Klesstil/sminke og hijab/turban så begynte turbanen å gå bakover halv centimeter hver enste måned. Til slutt så startet jeg å vise nesten halve håret mitt. Jeg mente fortsatt at var hijab/turban og mener det fortsatt. INGEN har lov til å si at du er mindre verdt som en muslim pga hijaben din. Ingen diskusjonen der.

Til slutt så ble jeg bare piss lei og bestemte meg for å ta av hijaben. Men det som stoppet meg var ‘hva vil folk si’ og ikke ‘hva vil Gud si.’ Dette fikk meg til å innse at eneste grunn til at jeg hadde på hijab var for folk og ikke for Gud.

Også en stor grunn til at jeg ikke vil ta av hijaben var på grunn av denne bloggen. Alt jeg har skrevet som en dame med hijab hadde blitt sett som løgn, men det er ikke det. Jeg er fortsatt den samme gamle Memona, men bare uten hijab. Mine meninger angående hijab og islam har ikke forandret seg og jeg vil stå fast på det jeg har skrevet.

4 kommentarer
  1. More power to you 🙌🏼🌸 fin både med og uten hijab. Hijaben din definerer ikke personligheten din but your actions do ❤️

  2. Uansett hva man gjør av valg, at man gjør dem selv. Med eller uten spiller ingen rolle for MEG i alle fall. Har full forståelse for de som VIL og de som ikke vil, så lenge valgene er ens egne, og man gjør dem av en grunn. Som du sa til slutt her at du valgte AV fordi det kun var FOLKENE som ble avgjørende og ikke gud, og at du ikke likte DET, så endret du. Jeg tenker at man utvikler seg hele livet, og det er lov. Uansett religion eller ei. Man må få lov å endre syn på ting. 🙂 Ha en fin dag 🙂

  3. Uansett hva du velger å gjøre ikke tenk på hva folk vil si men heller hva vil Gud si. Cause at the end of the day det er bare deg foran Gud og ingen andre. Syntes det er veldig modig gjort av deg å skrive en blogg om din jounrey siden dette egt er ganske personlig. Stå på og ikke vær borte alt for lenge da, i’ve missed you hahaha♥️

  4. Jeg skjønner hva du skriver her. Men når du skriver at det var «dekkende» nok for deg, når man kunne se håret ditt meg sjal, mener jeg er helt feil. Vi som muslimer har fått en klar og tydelig beskjed om hvordan hijaben skal bæres og det finnes ingen annen måte å bære det på. Hva ditt syn på det er det er noe helt annet derimot. Du skriver også at man ikke blir «mindre» muslim av å velge å ta av hijaben, selvfølgelig gjør man det? Det finnes kun en måte å være muslim på og det vet vi alle godt hvordan. Misforstå meg rett, jeg selv bruker ikke hijab, men det du sier om Islam er helt feil

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg